Als iemand plots voor de camera het 'F-woord' eruit flapt…

Het lijkt tegenwoordig alsof er in Engelstalige films en tv-series geen houden meer aan is: de "fuck"-s, of variaties erop, lijken je voortdurend om de oren te vliegen. Maar eens buiten de wereld van de fictie, is het gebruik van het 'F-woord' strikter gereglementeerd. Een onverwachte, spontaan geuite "fuck" leidt al snel tot hilariteit op sociale media en tot de omschrijving van 'F-bomb'. De ene "fuck" is de andere niet, maar opgemerkt wordt hij. Dat mocht een Britse jongere vorig weekend ondervinden toen hij in het bijzijn van prins Harry en zijn echtgenote het 'F-woord' gebruikte en de beelden ervan viraal gingen. We selecteerden nog 5 opmerkelijke 'F-bombs', met soms desastreuze gevolgen voor de betrokkene.

Die gevolgen bleven alvast uit voor deze Britse jongere tijdens zijn uitleg aan prins Harry en Meghan Markle over zijn ervaringen als acteur op het podium van theatergezelschap Bristol Old Vic. "You can’t just be fucking around on stage", flapte de tiener eruit. De prins en zijn zwangere echtgenote zagen er alvast de humor van in. De beelden werden wereldwijd door de nieuwsmedia opgepikt:

Ook in het verleden leidde het plots opduiken van het 'F-woord' uit iemands mond al tot de nodige hilariteit en controverse. We maakten volgende selectie van 5 opvallende 'F-bombs':

2010: Joe Biden

Hij werd niet voor niets omschreven als "die guitige opa" en dat was een rol die Joe Biden, vicepresident van de VS onder Barack Obama, graag op zich nam. Hij kon dan ook wel erg onverwacht uit de hoek komen. Zo sprak hij bij de ondertekening van het wetsontwerp over de hervorming van de ziekteverzekering in maart 2010 de gevleugelde woorden "This is a big fucking deal" uit.  Obama leek er op het moment zelf weinig door gecharmeerd. Op sociale media vond men alvast dat hij beter "zijn grote mond wat in toom zou leren houden".

1981: Charles Rocket

Tijdens de aflevering van "Saturday night live" van 21 februari 1981 trad acteur Charles Rocket op in een sketch met als titel "Who shot J.R. Ewing?" Nadat hij neergeschoten was, vroeg Charlene Tilton, die in "Dallas" de rol van Lucy Ewing speelde, hem hoe het voelde om neergeschoten te worden. Rocket antwoordde: "Oh, man, it's the first time I've ever been shot in my life. I'd like to know who fucking did it."  Het leidde tot het ontslag van Rocket bij "Saturday night live".

2017: Beertje Paddington

Op het eerste zicht was het een goedgemaakt reclamefilmpje van warenhuisketen Marks&Spencer, waarbij het lieflijke beertje Paddington een dief tot inkeer bracht door diens gestolen kerstcadeautjes terug binnen de warmte van het gezin te brengen. Maar ook al leek die dief zich uiteindelijk over te geven aan de vredevolle kerstboodschap, toch was dat alleen maar schijn. Want de man bedankte beertje Paddington met een welgemeende "Fuck you". Of althans, dat schenen velen op sociale media te horen. Het leidde in november 2017 alvast tot een geanimeerde discussie.

2011: Tim Schou

Nadat de bevallige Mandy Huydts, die tijdens het Eurovisiesongfestival in 2011 de punten voor Nederland mocht voorlezen, 12 punten aan Denemarken gegeven had, riep de leadzanger van de groep "A friend in London", Tim Schou, recht in de camera: "I want you! I want to fuck you!" Zelfs de VRT-commentatoren Sven Pichal en André Vermeulen reageerden verbaasd: "Heb je dat gehoord? Dat zullen we niet herhalen." Op sociale media suggereerden sommigen zelfs dat Denemarken om dergelijke vulgariteit misschien beter volgend jaar gediskwalificeerd zou worden. "Het is nu eenmaal een familieprogramma, waar ook kinderen naar kijken", klonk het.

2013: A.J. Clemente

Op zondag 21 april 2013 mocht A.J. Clemente zich als kersvers nieuwsanker bewijzen op de lokale tv-zender KFYR in de Amerikaanse staat North Dakota. Maar nadat een stem off-screen de hoofdpunten aangekondigd had, en co-anker Van Tieu het woord nam om hem te introduceren, vloekte Clemente een duidelijk hoorbare "Fucking shit!" de ether in. Vooral de uitspraak van de toenmalige winnaar van de marathon in Londen, Tsegaye Kebede, baarde de journalist zorgen. De misstap ging onmiddellijk viraal en Clemente werd pardoes aan de deur gezet. 

Meest gelezen