Videospeler inladen...

Bpost bank komt terug op beslissing om te laten betalen voor geldafhaling

Bpost bank komt terug op de beslissing om kosten aan te rekenen voor het afhalen van geld voor een deel van de klanten. De tariefwijziging wordt niet toegepast, luidt het. Minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) en Test Aankoop reageerden vandaag verontwaardigd op de beslissing van Bpost bank om sommige klanten voortaan 50 cent aan te rekenen  vanaf de tweede geldafhaling per maand.

Bpost bank heeft beslist om af te zien van de invoering van een tarief van 50 cent voor de afhaling van geld aan de automaten van Bpost bank.

Vanmorgen kondigde het bedrijf aan dat de mensen met een b.compact-rekening voortaan nog een geldafhaling per maand gratis krijgen.

De Belgische banken sloten in 2004 een overeenkomst met de ministers van Economie en Consumentenzaken over gratis geld afhalen. De banken engageerden zich om per jaar 24 geldafhalingen gratis aan te bieden in de eigen bankautomaten.

De huidige minister van Consumentenzaken Kris Peeters en Test Aankoop hebben de beslissing van Bpost bank in de loop van de dag veroordeeld. Bpost bank heeft nu beslist om af te zien van de aanrekening van geldafhalingen in eigen kantoren. Klanten die bij andere banken geld afhalen, zullen wel 50 cent moeten betalen.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen