Videospeler inladen...

Brussels Airlines schrapt volgende woensdag, op de nationale stakingsdag, alle vluchten

Op de nationale stakingsdag van 13 februari schrapt luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines alle vluchten. Gisteren raakte bekend dat Brussels Airlines twee derde van alle geplande vluchten schrapt, nu blijkt dat ook de overige vluchten worden geschrapt. Luchtvaart­maatschappij TUI fly laat dan weer weten dat ze alle vluchten van en naar België omleidt naar luchthavens in Frankrijk en Nederland. Reizigers worden met bussen van en naar die luchthavens gebracht.

Brussels Airlines

Gisteren raakte bekend dat Brussels Airlines komende woensdag, de dag van de nationale staking, 150 vluchten, oftewel twee derde van alle geplande vluchten ging schrappen. Vandaag blijkt dat ook de overige vluchten geschrapt worden. In totaal worden er dus 222 vluchten geschrapt en dat heeft gevolgen voor 16.000 passagiers. De maatschappij biedt alle betrokken reizigers op voorhand een alternatieve reisoplossing aan. Passagiers met een geannuleerde vlucht die niet meer willen reizen, kunnen een volledige terugbetaling van hun ticket aanvragen.

TUI fly

TUI fly had woensdag 36 vluchten van en naar de Belgische luchthavens gepland. Die worden omgeleid naar Rijsel en Parijs (Orly) in Frankrijk, en de Nederlandse luchthavens van Maastricht, Eindhoven en Amsterdam. De reizigers worden op de hoogte gebracht. Het gaat om meer dan 5.000 reizigers, preciseert TUI-woordvoerster Sarah Saucin.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen