AFP or licensors

Loods met 1.800 cannabisplanten ontdekt in Schaarbeek

In Schaarbeek is dinsdag een cannabisplantage ontdekt waar zo’n 1.800 planten werden geteeld. Eén verdachte werd opgepakt en is aangehouden. Volgens de politie gaat het om een professioneel uitgeruste plantage.

De politie viel dinsdag binnen in een loods langs de Haachtsesteenweg in Schaarbeek bij Brussel. Ter plaatse kon een 26-jarige man die illegaal in ons land verblijft, worden opgepakt. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter en verschijnt volgende week voor de raadkamer.

In de loods trof de politie een enorme cannabisplantage aan. Op een oppervlakte van 200 m² waren zes ruimtes ingericht met een goed uitgerust ventilatie- en elektriciteitsnetwerk, dat er voor zorgde dat de cannabisgeur niet waarneembaar was buiten het pand. Volgens netbeheerder Sibelga was het risico op brand zeer groot door de manier waarop de elektriciteit was afgetapt.

De 1.800 cannabisplanten die er geteeld werden, zijn in beslag genomen en werden nadien vernietigd.

Meest gelezen