Hogere rente voor wie jonger dan 40 is? Gelijkekansencentrum onderzoekt mogelijke discriminatie bij Bpost

Gelijkekansencentrum Unia onderzoekt of Bpost klanten ouder dan 40 jaar discrimineert, na een klacht van een vijftiger. Klanten die jonger zijn dan 40 en een bepaalde spaarrekening bij Bpost openen, krijgen een basisrente van 0,4 procent. Klanten ouder dan 40 jaar krijgen maar 0,01 procent. 

Volgens de 54-jarige klant van Bpost Bank gaat het hier om leeftijdsdiscriminatie. Hij  stapte naar gelijkenkansencentrum Unia en diende een klacht in. Bram Sebrechts van Unia bevestigt dat er een klacht is binnengekomen. "Het is een zeer technische materie, omdat het hier over een financieel product gaat. Wij gaan onderzoeken of er wel degelijk sprake is van leeftijdsdiscriminatie", zegt Sebrechts. 

Hij stelt zich wel de vraag waarom Bpost Bank een leeftijdsgrens van 40 jaar hanteert. Isabelle Marchand van bankenfederatie Febelfin zegt dat een KB van 2013 dit soort producten mogelijk maakt. "Als ik de KB goed gelezen heb, mogen banken producten voor verschillende leeftijden aanbieden."

Meest gelezen