(Inter)nationale beroemdheden zetten modestad Antwerpen in de spotlights

Als modehoofdstad van Vlaanderen is Antwerpen al decennialang een aantrekkingspool voor modestudenten, ontwerpers, bedrijven, shop- én modeliefhebbers. In de nieuwe campagne Dressed by Antwerp zetten Elodie Ouedraogo en Tom Smith, beiden liefhebbers van Antwerpse mode, Antwerpen als modestad in de schijnwerpers. De voormalig atlete en olympisch kampioene en de frontman van Editors werden gekleed door masterstudenten van de wereldvermaarde modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen.

De campagne Dressed by Antwerp toont de mondiale invloed van de Antwerpse modescene door beroemde fans van Antwerpse mode te laten poseren in gloednieuwe creaties van de modestudenten Shuting Qiu (China), Nick Haemels (België) en Julia Ballardt (Duitsland). Vandaag zitten zij in hun masterjaar aan de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. 

"We onderschatten het aanzien van Belgische mode"

Voor de campagne zegden Elodie Ouedraogo, voormalig atlete en Olympisch medaillewinnaar, en Tom Smith, frontman van de Britse rockband Editors, toe. Beiden hebben een hart voor Antwerpse mode. “Ik ben enorm vereerd dat ze mij hiervoor gevraagd hebben", glundert Elodie Ouedraogo. "Ik denk dat we onderschatten hoeveel aanzien en respect er is voor Belgische mode, we beseffen niet goed wat voor een enorme aantrekkingskracht we daarmee hebben. Er is hier ontzettend veel talent."

Meest gelezen