Loslopende kangoeroe gespot in Kruishoutem: politie zoekt eigenaar

Politie Vlaamse Ardennen doet een oproep, want Kruishoutem wordt geplaagd door een kangoeroe. Het beest is niet gevaarlijk, maar wordt wel al drie weken gespot in de omgeving. De politie lanceerde een oproep om de eigenaar te vinden.

Ontsnapte kangoeroe

Al drie weken wordt er in de omgeving van de drukke Oudenaardsesteenweg en de Anzegemsesteenweg in Kruishoutem een kangoeroe gespot. Het beestje is hoogst waarschijnlijk weggelopen. De politiezone Vlaamse Ardennen doet daarom een oproep om de eigenaar te vinden. 

"De afgelopen weken werd de kangoeroe al een aantal keren gespot in dezelfde omgeving", vertelt Wendy Van Hunne van de Politiezone Vlaamse Ardennen in Start Je Dag. "Half januari kwamen de eerste oproepen binnen. Deze week meldde een buurtbewoner dat hij hem had opgemerkt op de Anzegemsesteenweg. Ook medewerkers van onze dienst hebben het beestje gezien."

Een kangoeroe vangen is niet evident

Nu is het de bedoeling om het pluizige dier te vangen en terug te brengen naar de eigenaar, maar die hebben ze nog niet gevonden. "Het beestje is schuw en loopt weg als we dichter komen. Het is dus niet gemakkelijk om het te pakken te krijgen", legt Van Hunne uit. "We kunnen beroep doen op een dierenasiel uit Waregem, dat het wel ziet zitten om de kangoeroe op te vangen. Die bellen we als we de kangoeroe in een gesloten ruimte hebben gelokt." Het dierenasiel raadt de inwoners namelijk aan om het dier in hun tuin te lokken met eten. "In een afgesloten omgeving is het veel gemakkelijker voor het asiel om het beest te pakken."

Heb jij meer ideeën om de kangoeroe te vangen? Laat het dan even weten op de Facebookpagina van Politiezone Vlaams Ardennen.

kasto80

Meest gelezen