Videospeler inladen...

Uitslaande brand bij woonzorgcentrum in Drogenbos veroorzaakt door explosie

In Drogenbos is gisteravond rond 23 uur zowel het medisch als gemeentelijk rampenplan afgekondigd wegens een uitslaande brand in een gebouw van het woonzorgcentrum Palmyra. Verschillende brandweer- en medische ploegen kwamen ter plaatse. De brand zou veroorzaakt zijn door een explosie.

De brand brak uit in een serviceflat van een van de bewoners, op het gelijkvloers van het gebouw. De bewoner van de bewuste serviceflat bewaarde er buskruit, obussen en vuurwerk. Mogelijk is dat ontploft, maar hoe precies is nog niet duidelijk. Ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse en voerde een controle uit.

Alle bewoners van de appartementen in het getroffen gebouw werden een tijdlang geëvacueerd naar een ander gebouw van hetzelfde woonzorgcentrum. Het ging in totaal om 44 mensen, laat burgemeester Calmeyn weten.

De bewoner van de getroffen serviceflat zelf, een vroegere brandweerman, raakte lichtggewond. Niemand anders liep verwondingen op.

Videospeler inladen...

Meest gelezen