Videospeler inladen...

Vliegtuig van Elon Musk geland in Oostende

De topman van Tesla, Elon Musk, is met zijn vliegtuig geland op de luchthaven van Oostende. Hij zou naar ons land gereisd zijn om te onderhandelen met het logistieke bedrijf International Car Operators (ICO). ICO is het bedrijf dat de distributie van de elektrische auto's van Tesla in Europa voor zijn rekening zal nemen.

De Amerikaanse autobouwer Tesla is van plan om wekelijks 3.000 Tesla's Model 3 te verschepen naar Europa. De auto's zouden in Zeebrugge door het bedrijf ICO afgehandeld worden.

De topman van Tesla, Elon Musk, zou in de vooravond in Oostende aangekomen zijn met zijn privévliegtuig voor onderhandelingen met ICO. Het is een Gulfstream G650.

Zeebrugge is de grootste autohaven ter wereld. In de haven worden deze week de eerste Tesla's Model 3 ontvangen, die van daaruit worden verdeeld over de Europese markt. 

Videospeler inladen...

Correctie: Bij de aankomst van het vliegtuig van Elon Musk stonden er verschillende Tesla's op het tarmac in Oostende. Eerst schreven we dat Elon Musk zelf achter het stuur van een blauwe Tesla zat, maar dat bleek achteraf niet het geval te zijn. Hij zou in een andere Tesla vertrokken zijn.

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen