Angèle en Damso gisteren op de uitreiking in Parijs.

Angèle wint nu ook twee Franse Grammy's, Damso pakt één Victoire

Het Brusselse popfenomeen Angèle (23) is opnieuw in de prijzen gevallen. Na drie MIA's bij ons, kreeg ze gisterenavond in Frankrijk twee keer een Victoire de la Musique. Daarmee worden artiesten bekroond voor hun bijdrage aan de Franstalige muziek van het voorbije jaar. Angèle kreeg de prijs voor revelatie van het jaar voor haar album "Brol" en ze kreeg een Victoire voor de clip bij haar nummer "Tout oublier".  

De Victoires de la Musique worden ook wel eens de Franse Grammy's genoemd. Angèle bedankte op het podium haar vader Marka, die in het begin van de jaren 80 speelde in de postpunkband Allez Allez, en haar moeder, comédienne Laurence Bibot.

"Ik ben heel blij omdat mijn album "Brol" enkel en alleen gemaakt is met mensen die ik graag zie", reageerde de zangeres vrij emotioneel.

Ook broer Roméo Elvis viel samen met haar in de prijzen. Ze kregen in de categorie audiovisuele creatie een Victoire voor hun videoclip (bekijk hieronder) bij de hit "Tout Oublier". In de clip dwalen Angèle en Roméo Elvis rond op een strand in skipakken uit de jaren 80.

Damso heeft beste rapalbum

En er was nog meer Belgische muziek die aansloeg in Frankrijk. Damso mag met "Lithopédion" het beste rapalbum op zijn naam schrijven. Damso liet eerder al weten aangenaam verrast te zijn met de nominatie en hoopte dat "het genre gerespecteerd zou worden voor wat het is en niet voor wat men wil dat het is". Damso was ook genomineerd voor zijn videoclip, maar Angèle snoepte dus die prijs af.

De 26-jarige Belgisch-Congolese rapper was vorig jaar in ons land nog voorpaginanieuws. Hij werd eerst voorgesteld als schrijver van het officiële WK-lied voor onze Rode Duivels, maar al snel kwam er kritiek op zijn vrouwonvriendelijke teksten. De Voetbalbond besliste daarop -op Internationale Vrouwendag- de samenwerking stop te zetten.

Damso reageerde in maart laconiek op de hele heisa: "Vrouwen en mannen, mannenhaters en feministen. Deze promotie is exact wat ik nodig heb voor mijn nieuw album. (...) Ik kus jullie innig op de plaatsen waar het deugd doet."

Bekijk hier de stukgelopen WK-droom van Damso in 2 minuten:

Videospeler inladen...

De show van de Victoires de la Musique in Parijs werd live uitgezonden op televisie. Angèle, Roméo Elvis en Damso traden ook op.  

Meest gelezen