Dief steelt Mexicaanse munt in Oostende met een waarde van ruim 1.400 euro

In Oostende is een dief aan de haal gegaan met een munt ter waarde van 1.428 euro. Het ging om een munt van 50 Mexicaanse pesos, een beleggingsmunt met 37 gram goud van 21,6 karaat. De politie zette meerdere combi's in om de dief te onderscheppen, zonder resultaat.

De diefstal gebeurde donderdagnamiddag, bij een postzegel- en muntenhandel op het Sint-Petrus-en-Paulusplein in het centrum van Oostende. De dief sloeg zijn slag rond 16 uur. “Het gebeurde vrij snel. De man wilde bepaalde munten bekijken en op een gegeven moment lagen er vijf munten op tafel", vertelt de zaakvoerder.

"Toen de man weg was en ik de munten terug in de kluis wilde leggen, bleek er eentje verdwenen." Het ging om een munt van 50 Mexicaanse pesos, een beleggingsmunt met 37 gram goud van 21,6 karaat. De munt werd voor het eerst gedrukt in 1921 om de honderdste verjaardag van de Mexicaanse onafhankelijkheid te vieren en is populair bij beleggers.

“Ik had het moeten weten. De man gedroeg zich achteraf gezien vrij verdacht. Bovendien keek hij ook verschillende keren naar de bewakingscamera’s, is op de beelden te zien”, voegt de zaakvoerder toe. De dief sprak Spaans, heeft een zware lichaamsbouw, draagt een snor en liep rond met een grijze pull en pet. De man is voorlopig niet gevat.

“Ik denk niet dat ik die munt ter waarde van 1.428 euro nog terug zal zien. De dief weet wellicht precies waarmee hij bezig is. Allicht is de munt inmiddels verkocht aan een andere nietsvermoedende goudhandelaar”, besluit de zaakvoerder.

Meest gelezen