Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Grootste ebola-uitbraak in Congolese geschiedenis: al meer dan 500 doden

Het ebola-virus heeft in het oosten van Congo in zes maanden tijd aan 502 mensen het leven gekost. Daarmee is het de grootste uitbraak in de geschiedenis van Congo.

Sinds de uitbraak van de epidemie in augustus overleden in totaal 502 mensen. Dat maakte het ministerie van Gezondheid bekend.  271 mensen werden ziek en genazen. De stad Beni, in de provincie Noord-Kivu is met 147 doden het zwaarst getroffen. 

Sinds het begin van de epidemie werden al 76.425 mensen gevaccineerd. Dat heeft volgens minister van Gezondheid Oly Ilunga duizenden overlijdens voorkomen.  Ook de training van gezondheidswerkers heeft veel besmettingen voorkomen.

70 rebellenbewegingen

De diagnose en de behandeling van patiënten wordt bemoeilijkt door het militair conflict in de regio. In totaal zijn er zo'n 70 gewapende rebellenbewegingen actief. Daardoor zijn tienduizenden mensen op de vlucht. De afgelopen jaren werden honderden mensen vermoord.

Met meer dan 500 doden is de huidige ebola-epidemie de zwaarste die Congo ooit heeft gekend. De grootste uitbraak van ebola dateert uit 2014. Toen stierven meer dan 11.000 mensen, de meesten in West-Afrika.

Meest gelezen