Videospeler inladen...

“The favourite” wint meeste Bafta’s, maar “Roma” gaat met de hoofdprijzen lopen

"The favourite", een film over de Britse Queen Anne, heeft maar liefst zeven prijzen gewonnen bij de uitreiking van de Bafta’s. Maar de Mexicaanse film "Roma", ook een favoriet voor de Oscars, ging lopen met de twee hoofdprijzen. De Netflix-film van Alfonso Cuarón werd bekroond als beste film terwijl Cuarón onderscheiden werd als beste regisseur.

Veertien dagen voor de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld, worden uitgereikt, zijn nu in Londen al de Bafta’s verdeeld. De Britse filmprijzen zijn altijd een belangrijke graadmeter voor de Oscars. "Roma" en "The favourite" golden sinds de bekendmaking van de oscarnominaties al als topfavorieten, en nu zeker.

"Roma" is een prent van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuarón. Het is echter geen bioscoopfilm, maar een film die geproduceerd is door de streamingdienst Netflix die bovendien volledig in zwart-wit gedraaid is.

"The favourite", is dan weer een een hilarische kostuumfilm over de Britse Queen Anne. Op de Bafta’s werd de film dus niet bekroond met de prijzen voor beste film en regisseur.

Wel kreeg de film van regisseur Yorgos Lanthimos maar liefst zeven prijzen, onder andere voor beste Britse film, beste actrice (met Olivia Colman) en ook beste actrice in een bijrol (met Rachel Weisz).

Meest gelezen