De verlossende woorden kwamen er aan het buffet.
2019 Disney Enterprises, Inc.

De woorden "I'm gay" vallen voor het eerst op Disney Channel en dat is in "Andi Mack" best "okay en cool" 

Voor het eerst op Disney Channel heeft een personage de woorden "ik ben homo" uitgesproken. Dat gebeurde door Cyrus Goodman (13) in de populaire tienerserie "Andi Mack".

In "Andi Mack" proberen prille tieners het leven uit te vissen en te ontdekken wie ze zijn. De aflevering van vrijdag (seizoen 3) toont Cyrus die tijdens een joodse rouwplechtigheid aan het buffet plotsklaps uit de kast komt bij zijn vriend Jonah. Cyrus wacht bang de reactie van Jonah af, maar krijgt na enkele seconden een glimlach en de verlossende woorden "Okay. Cool."

Bekijk hier het bewuste fragment:

Cyrus, je bent altijd raar geweest, maar niet anders

Het personage had eerder (seizoen 2) al aan zijn vriendin Buffy proberen duidelijk maken dat hij op mannen valt door te stellen dat hij jaloers was.

Dat gesprek verliep eerder in bedekte termen. "Ik voel me raar. Anders", vertelde Cyrus toen tegen Buffy. Waarop zij zijn hand vastnam en reageerde: "Je bent altijd raar geweest, maar niet anders." Cyrus merkte toen ook op dat de "timing" beter had gekund. "Ik ben net samen met een meisje." Het woord "homo" viel niét.

Joshua Rush die de rol van Cyrus speelt, spreekt over "een mijlpaal" en tweette na de aflevering: "Elke dag werken aan de show is een zegen."  

Gelijkaardige verhaallijn in "Thuis"

In de Eén-serie "Thuis" loopt momenteel een gelijkaardige verhaallijn. Het personage Joren heeft gevoelens voor Stan na een onverwachte kus op de mond na hun zwemtraining. Jorens familie heeft door dat hij verliefd is, maar blijft vragen naar wie het gelukkige meisje is.

Enkel aan Frank durft hij voorlopig te zeggen dat hij verliefd is op een jongen. Frank, die in een ver verleden het ontzettend moeilijk had met de geaardheid van zijn toenmalige zoon Franky, reageert positief. "Verliefd zijn is het mooiste wat er is. Op wie speelt geen rol."

Opvallend en grappig detail: ook Joren komt uit de kast tussen het eten door in een keuken.

Meest gelezen