AP2000

Anne Frank-documentaire op komst: hoe had haar leven eruit kunnen zien ná de concentratiekampen?

In Italië is een documentaire in de maak waarin een idee wordt gegeven hoe het leven van Anne Frank eruit had kunnen zien, als ze het Duitse concentratiekamp Bergen-Belsen had overleefd. De film is getiteld "#Anne Frank parallel stories" en komt nog dit jaar uit, meldt het Amerikaanse entertainmentmagazine Variety.

De film belicht de levensverhalen van vijf joodse vrouwen die net als Anne Frank werden weggevoerd, maar de Holocaust hebben overleefd: Sarah, Edith, Helga en de zusters Tatiana en Andra. Ook komen passages uit Annes dagboek "Het achterhuis" aan de orde en bezoeken de makers belangrijke plaatsen uit haar leven.

De film wordt gemaakt met medewerking van het Anne Frank Fonds, dat werd opgericht door Annes vader Otto om de auteursrechten van het dagboek te bewaken. De Italiaanse tv-journalisten Sabine Fedeli en Anna Migotto regisseren de documentaire. De opnames lopen al sinds vorige maand.

Anne Frank zou dit jaar -op 12 juni- negentig zijn geworden. Ze overleed op 15-jarige leeftijd in Bergen-Belsen, waarschijnlijk aan vlektyfus.

Meest gelezen