AFP or licensors

Dodental instorting appartement Istanbul opgelopen tot 21

Na de instorting van een acht verdiepingen tellend appartementsgebouw in Istanbul is het aantal doden gestegen naar 21. Dat deelde de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu mee. Het appartementsgebouw in het stadsdeel Kartal aan de Aziatische kant van de Turkse grootstad stortte woensdagnamiddag om een ongekende reden in. 

De bergingswerken moesten in de loop van vrijdagnacht opgeschort worden omdat een aanpalend gebouw dreigde in te storten. De redders zijn intussen weer aan de slag. Inmiddels zijn 14 gewonde mensen vanonder het puin gehaald, 7 van hen liggen op de intensieve zorgafdeling van het ziekenhuis, aldus de zender TRT.

"We hadden geschat dat er 35 mensen onder het puin lagen, en hebben dus 35 personen teruggevonden", aldus Soylu. "Maar onze zoek- en reddingsoperaties worden op dezelfde manier verdergezet."

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan bracht zaterdag een bezoek aan de site en werd gebrieft door Soylu. Later ging hij ook naar het ziekenhuis om de gewonde slachtoffers en hun families een hart onder de riem te steken. Daarnaast woonde hij in de namiddag ook de begrafenis bij van negen mensen van dezelfde familie die omkwamen bij het ongeval.

Erdogan zei dat er lessen moeten getrokken worden na deze tragedie. "Dit is gebeurd omdat veel gebouwen op illegale wijze gebouwd worden, gewoon om meer geld te verdienen", benadrukte de Turkse president. Hij voegde eraan toe dat alle gebouwen in de buurt onderzocht worden.

De minister van Milieu en Stedenbouw, Murat Kurum, zei zaterdag dat al zeker 10 gebouwen in de buurt geëvacueerd zijn. Volgens Kurum telde het getroffen appartementsgebouw 14 appartementen en 3 handelszaken. Er woonden in totaal 43 mensen.

Meest gelezen