Nathalie Dolmans Fotografie

Vier stippen, het "Manipest" en het "Antipestival": Ketnet trapt nieuwe editie van Move tegen Pesten af

Met vier stippen en het "Manipest" trapt Ketnet een nieuwe editie van de Move tegen Pesten af. Met die actie probeert de kinderzender elk jaar de problematiek rond pesten onder de aandacht te brengen. Actrice en zangeres Tinne Oltmans is opnieuw het gezicht van de campagne. "Ik vind het enorm bijzonder."

De Move tegen Pesten is al enkele jaren een begrip. Door samen te dansen en te zingen en door vier stippen op hun hand te tekenen tonen kinderen dat ze tegen pesten zijn. En ook dit jaar slaan de kinderzender en het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie. 

Boegbeeld Tinne Oltmans kwam de actie vanochtend voorstellen in "Kingsize live" op Ketnet. Bekijk het hier:

Videospeler inladen...

Op ketnet.be kunnen kinderen nu al het "manipest" ondertekenen, waarin ze beloven niet te zullen pesten en te proberen opkomen voor iemand die wordt gepest. Als ze dat hebben gedaan, mogen ze vier stippen op hun hand tekenen, waardoor ze aan iedereen tonen dat ze tegen pesten zijn. 

Het hoogtepunt van de actie vindt plaats van vrijdag 22 februari tot vrijdag 1 maart, tijdens de Vlaamse Week tegen Pesten. Kinderen, leerkrachten, scholen, jeugdbewegingen en sportverenigingen zetten allemaal hun beste beentje voor om pesten een halt toe te roepen. 

Op vrijdag 1 maart volgt de apotheose met het Antipestival. Onder anderen Regi en Tourist LeMC komen optreden. Voor het eerst zal Ketnet daar ook een Move tegen Pesten-award uitreiken. 

Net als vorig jaar is actrice en zangeres Tinne Oltmans het boegbeeld van de actie. "Ik vind het enorm bijzonder dat ik voor het tweede jaar op rij mee mag werken aan de campagne", zegt ze in een persbericht. "Vorig jaar was een overdonderend succes. Iedereen had vier stippen op zijn hand en -groot of klein- iedereen zong mee met "Stip na stip". Ook dit jaar laat ik me graag weer verrassen door de warme woorden van de mensen en steek ik ze een hart onder de riem om zo pesten weer meer bespreekbaar te maken. Wie weet kunnen we pesten op die manier een beetje de wereld uit helpen."

Tinne Oltmans bracht vanochtend het nummer "Stip na stip" op Ketnet. Bekijk het hier:

Videospeler inladen...

Bekijk hier de clip van de Move tegen Pesten: 

Meest gelezen