© Rob Huibers 2011. All rights reserved.

Nederlandse politie vindt auto in sloot: vier inzittenden overleden

In Obdam, in het noorden van Nederland, zijn vier mensen overleden nadat ze met hun auto in het water terecht waren gekomen. De slachtoffers zijn drie mannen en een vrouw, afkomstig uit Polen. Ze werden gisteren als vermist opgegeven, nadat ze vrijdag niet thuis waren gekomen van hun werk. Daarop was de politie een zoekactie gestart.

“Sinds gisteren waren we bezig met de vermissing van vier personen”, vertelt politiewoordvoerder Roderick de Veen aan VRT NWS.  “Zij waren vrijdagavond van een bloembollenbedrijf in Obdam naar hun verblijfplaats gereden in Zijdewind (vlak bij Leeuwarden, red.).” Maar toen een kennis opmerkte dat de vier nooit bij hun woonplaats waren aangekomen, alarmeerde die zaterdag de politie.

Die zette meteen een zoekactie op het touw, zegt woordvoerder De Veen. “We hebben gisteren en afgelopen nacht alle mogelijke routes gereden, om de vermisten te vinden en een ongeluk uit te sluiten.”

Aanvankelijk leverde de zoekactie niets op, “maar toen collega’s vanmiddag opnieuw die routes reden, hebben zij uiteindelijk de auto gevonden”, vertelt de politiewoordvoerder.

(Lees verder onder de tweet.)

Het wrak lag in een sloot, met de lichamen van de vier vermiste personen er nog in. De slachtoffers zijn drie jonge mannen (een van 20 en twee van 21 jaar oud) en een 48-jarige vrouw van Poolse afkomst die in Nederland woonden en werkten. De politie onderzoekt nu hoe en wanneer de auto in het water is beland.

Meest gelezen