AFP or licensors

Opnieuw gaan duizenden Haïtianen betogen tegen regering

Voor de derde dag op rij zijn zaterdag duizenden Haïtianen op straat gekomen om te protesteren tegen president Jovenel Moïse. De belangrijkste steden in Haïti werden lamgelegd. Bij de protesten zou al zeker één demonstrant omgekomen zijn.

Een jongeman kwam zaterdagnamiddag om het leven toen hij werd neergeschoten, een andere persoon raakte gewond. Het incident vond plaats in het centrum van Port-au-Prince, waar honderden mensen op straat kwamen om het onmiddellijke vertrek van Moïse te eisen.

De manifestanten protesteren al sinds donderdag. Ze verwijten de regering geld uit een noodfonds verduisterd te hebben. Dat was bestemd voor wederopbouw na de verwoestende aardbeving in 2010. Daarbij kwamen honderdduizenden mensen om het leven.

Haïti wordt beschouwd als het armste land op het westelijk halfrond. De staat is grotendeels afhankelijk van buitenlandse hulp, corruptie en criminaliteit met geweld vormen een groot probleem.

Meest gelezen