Anuna De Wever en Adelaïde Charlier spreken voor het Waals Parlement

De spreekbuizen van de jonge klimaatactivisten, Anuna De Wever en de Franstalige Adélaïde Charlier, zijn ontvangen in de Commissie Energie en Klimaat van het Waals Parlement. "We zullen niet opgeven", zei Charlier aan de parlementsleden.

"We kunnen naast de dingen die we zien kijken en op onze twee oren verderslapen of we kunnen het hoofd bieden aan wat we zien", zei Charlier. "De jongeren kijken niet naast de feiten, maar de democratie zit zo in elkaar dat jullie over onze toekomst beslissen. Wij zeggen jullie dus dat wij niet zullen stoppen met protesteren zo lang we niet op een traject naar een CO2-neutrale maatschappij  zitten."

"Deze problematiek moet jullie eerste prioriteit worden, want als we dit gevecht verliezen dan maken de andere gevechten niet meer uit. Daarom vragen we jullie om forse maatregelen te nemen om ambitieuze klimaatdoelstellingen te halen. We hebben al te veel tijd verloren", zei Charlier

"Jullie zullen zeggen dat die maatregelen duur zijn en de economie zullen schaden, maar de prijs van het niets doen zal nog hoger zijn en zal vooral door de zwakkeren betaald worden", zei Charlier. "Het klimaat heeft geen kleur. Daarom doen we een oproep aan de hele politieke wereld om constructief samen te werken", voegde De Wever eraan toe.

Meest gelezen