Crowdfunding voor imker uit Lede na dood tienduizenden bijen

De imker uit Lede bij wie zes bijenkasten werden vernield, kan binnenkort opnieuw bijen houden. Heel veel mensen zamelden geld in, om de imker een hart onder de riem te steken.

Omdat bij imker Peter Daelman zes bijenkasten vernield werden, waardoor 60.000 bijen doodvroren, startten mensen met een crowdfunding. Op twee dagen tijd is al bijna 1.400 euro ingezameld. Peter dacht ermee te stoppen, maar door de onverwachte steun wil hij er nu toch mee doorgaan.

"Persoonlijk had ik het niet gedacht, dat er zoveel opgehaald zou worden, en ook zo snel ineens. Zonder deze steun waren we waarschijnlijk gestopt. Door de massale steun hebben we opnieuw moed om er weer aan te beginnen. We zijn nu aan het bekijken met andere imkers hoe en wanneer we de kasten kunnen gaan halen."

Meest gelezen