Diksmuidse natuurfotograaf rolt mee smokkelbende op in Sri Lanka

Natuurfotograaf Rudi Debruyne uit Esen bij Diksmuide heeft tijdens een reis in Sri Lanka mee een smokkelbende opgerold. Het gaat om vijf Slovaken die illegaal honderden kevers, schorpioenen en vlinders gevangen hadden. "Het is droevig om te zien dat het geldgewin nog altijd primeert op natuurbehoud."

De vijf Slowaken deden zich in Sri Lanka voor als natuurfotografen, maar Rudi uit Diksmuide had snel door dat er iets niet klopte. "Omdat ze nogal apathisch op het terras van het hotel bleven en weinig deden. Toen het avond werd, trokken die mannen met lichten het regenwoud in. Mijn plaatselijke gids en ik vonden dat verdacht. Wij hebben de parkwachter verwittigd en die heeft in hun bagage honderden dieren gevonden."

Esen, natuurfotograaf, smokkelaars, Sri Lanka

Meest gelezen