Videospeler inladen...

De "rospotten" van Marleen Merckx worden een allerlaatste keer gevuld tegen kanker

Vanaf vandaag worden er opnieuw rosse muntjes ingezameld, ten voordele van Kom op Tegen Kanker. De actie loopt dit jaar een laatste keer, want de muntjes van 1 en 2 eurocent zullen stilaan verdwijnen. Een ideaal moment dus voor wie niet weet wat gedaan met het koperkleurige geld, vertelt "Thuis"-actrice Marleen Merckx, het gezicht van de actie. 

De rosse muntjes in de "rospot" stoppen, het was sinds 2015 een vaste waarde in de strijd tegen kanker. De actie loopt nog een laatste keer. Eind dit jaar - meer bepaald vanaf 1 december - gaat de verplichte afronding van cashbetalingen tot op 5 cent in.

Let wel: wie nog ergens muntjes van 1 en 2 eurocent heeft, hoeft niets te vrezen. De rosjes blijven hun zogenoemde betaalkracht behouden en zullen dus gewoon nog gebruikt mogen worden (zolang u maar op 5 cent afrondt).

Marleen Merckx doet alvast opnieuw een warme oproep naar Vlaanderen om de muntjes in de bekende rospot te stoppen en die ten laatste op 29 maart bij de bankkantoren van KBC binnen te brengen. Vorig jaar werd er via de rospotten ruim 35 ton aan koperkleurig geld ingezameld. 

"Ik hoop dat er zelfs dit jaar nog méér opgehaald wordt, vermits de eurocentjes eruit gaan en de mensen er misschien van af willen en dan alles in de rospot steken", vertelt Merckx ons.

Videospeler inladen...

Meest gelezen