Fruittelers ongerust over afschaffing rampenfonds

Begin volgend jaar wordt het Vlaams rampenfonds afgeschaft. En dat veroorzaakt onrust bij landbouwers en fruittelers.

Landbouwers en fruittelers zullen zich vanaf januari zelf moeten verzekeren tegen natuurrampen omdat het Vlaams rampenfonds wordt afgeschaft . Volgens fruitteler Louis Geerdens uit Diepenbeek zijn er nog heel wat onduidelijkheden over de weersverzekering die in de plaats komt.  "We weten niet hoe hoog de premies  zullen uitvallen en we weten ook niet wat de voorwaarden zijn om uitbetalingen te krijgen. Dat is een politieke beslissing maar met de verkiezingen op komst is het onzeker wanneer er meer duidelijkheid komt". 

Snellere uitbetaling

Het voordeel van een verzekering is, dat die sneller een vergoeding kan uitkeren na een ramp, want nu moeten boeren soms jaren op hun schadevergoeding wachten. 

Meest gelezen