Ging Joanna Lumley te ver met grap over Ku Klux Klan?

Het is niet makkelijk een openingsspeech te doen, en zeker niet als er miljoenen op je vingers staan te kijken. Dat ondervond ook Joanna Lumley, wereldberoemd dankzij haar rol van wandelende pruik Patsy Stone in "Absolutely fabulous", toen ze gisterenavond de uitreiking van de Bafta’s mocht inleiden. De grappen die Lumley probeerde te maken gingen vaak de mist in. Maar toen ze over de film "BlacKkKlansman" van Spike Lee begon, liep het pas echt fout. Het publiek bleef roerloos nadat de 72-jarige actrice een grap gemaakt had, waarbij ze naar de Ku Klux Klan verwees. Op sociale media was Lumley de afgelopen uren dan ook kop van Jut.

Tijdens het overlopen van de genomineerde films wees Lumley op de aanwezigheid van regisseur Spike Lee en acteur Adam Driver van "BlacKkKlansman" in de zaal. De film handelt over een Afro-Amerikaanse politieagent die infiltreert in een lokale eenheid van de Ku Klux Klan.

Volgens Lumley had de film al meerdere prijzen gewonnen, maar "het verbaast me wel dat hij het zo goed gedaan heeft op het filmfestival van de (Ku Klux) Klan." Het bleef muisstil in de zaal, waarna Lumley haar lippen tuitte à la Patsy Stone en een ietwat ontgoochelend "Yes, all right!" uitproestte, terwijl er in de zaal enkel wat geroezemoes volgde (U kunt het bewuste fragment bekijken vanaf 1:44):

Niet alleen in de zaal en op nieuwswebsites ("Tenenkrullend!"), ook op sociale media kon men de opmerking van Lumley matig waarderen:

Tv-presentator Piers Morgan, vooral bekend als jurylid van "Britain’s got talent" en "America’s got talent", maakte alvast volgende conclusie:

Meest gelezen