Heraanleg omgeving Beursplein gestart

Vandaag zijn de werken aan de straten rondom het Beursplein in Brussel gestart. Het metrostation is net af. Nu is de omgeving rond het plein aan de beurt.

Momenteel worden de Jules Van Praetstraat, de Paul Devauxstraat en de Anspachlaan opgebroken en opnieuw heraangelegd. Naast een nieuw wegdek, komt er ook nieuwe straatverlichting. Het dak van het nieuwe metrostation Beurs wordt ook verstevigd en ook de voetpaden krijgen een opfrisbeurt. Tegen het einde van de zomer zouden de werken dan voltooid moeten zijn.

In een tweede fase zijn het Beursplein zelf en de Ortsstraat aan de beurt. Het Beursplein zal worden heraangelegd met blauwe steen. Tegen begin 2020 zouden dan alle werken achter de rug moeten zijn. 

Handelaars ongerust 

De werkzaamheden aan het Beursplein zorgen toch voor wat ongerustheid bij de handelaars. Christiane Canu opende vorige week nog het café KFK Hope in de buurt van het Beursplein: "Ik denk wel dat er veel toekomst is, ik vind de heraanleg een hele goede zaak, maar het is normaal dat we toch wat schrik hebben van die werken omdat het onze 'commerce' toch kan storen."

"Ik ben zeer tevreden dat er verandering is gekomen", zegt een Brussels vrouw. "We moeten geduld hebben met de werken maar ik denk dat het mooi gaat worden. Het kan nooit snel genoeg gaan, maar ik hoop dat de handelaars niet te veel last van de werken zullen hebben." 

 

Meest gelezen