Videospeler inladen...

Homans geen kandidaat-burgemeester in Antwerpen

Vlaams minister Liesbeth Homans zou na de verkiezingen van 26 mei graag opnieuw minister willen worden. Dat heeft ze in "De afspraak" gezegd. Ze heeft geen ambitie om burgemeester te worden van Antwerpen.

Homans zal naast burgemeester Bart De Wever de N-VA lijst voor het Vlaams Parlement trekken. "Ik vind het fantastisch dat Bart zich heel uitgesproken kandidaat heeft gesteld als minister-president van Vlaanderen", zegt Homans. "De Wever is en was een zeer goede burgemeester, maar hij kan in Brussel ook zeer veel betekenen  voor Antwerpen."

Zelf is Homans geen kandidaat om De Wever eventueel als burgemeester op te volgen. "Ik zou heel graag verder willen doen wat ik de dag van vandaag doe", stelt Homans, al spreekt ze zich niet uit over welke bevoegdheid ze graag zou krijgen. Het is natuurlijk eerst aan de kiezer om de kaarten te schudden.

Meest gelezen