(c) Peter Hilz/ Hollandse Hoogte

Politie vindt 75 gram cocaïne in onderbroek: drugscontrole leidt tot 31 aanhoudingen

Drugskoeriers zijn creatief, dat blijkt bij een controle van de federale politie tegen de handel in verdovende middelen en drugstoerisme in de hele Benelux en Frankrijk. Wagens, bussen, treinen maar ook de postpakketten werden gecontroleerd. 

Drugs worden op de meest originele en diverse manieren vervoerd, dat blijkt uit een drugscontrole van de federale politie. Zo vonden de douane en de wegpolitie van Antwerpen bij een gezamenlijke actie vorige week 75 gram cocaïne in de onderbroek van een gecontroleerde chauffeur. 

Internationale drugscontrole

De vondst kaderde in een internationale drugsactie van politie en douane. Van donderdag 7 februari tot zondag 10 februari controleerde de politie meer dan duizend wagens, een tiental treinen en een postsorteercentrum. Deze politie- en douaneactie leverde in ons land 31 gerechtelijke aanhoudingen op en tien voertuigen werden in beslag genomen. 

In Antwerpen ontdekte men aan de hand van een autoscanner ook drie pakketten cocaïne die verstopt zaten in een verborgen ruimte van een auto. De pakketten hadden een straatwaarde van 150.000 euro. Een jonge Fransman werd gearresteerd.

Tijdens de controle op de E17 ter hoogte van Marke werden verschillende bussen van low-cost maatschappijen tegengehouden. Maar liefst tien procent van de gecontroleerde busreizigers was in het bezit van drugs. 

Ook drugs in postpakketten

Behalve auto's en bussen, werd ook de post onder de loep genomen. In het postsorteercentrum in Antwerpen nam men cannabis, cannabiszaden, amfetamines en CBD-olie in beslag. "Deze methode is niet nieuw binnen het drugstoerisme maar neemt wel steeds toe", meldt de federale politie. 

Meest gelezen