"Men heeft van haar geprofiteerd en nu wil ze waar ze recht op heeft"

Er was maar één echte winnaar tijdens de recente uitreiking van de Golden Globes, begin januari, en dat was een promomeisje dat erin geslaagd was zich op een hele reeks foto’s met beroemdheden op de rode loper te 'wringen'. Het leverde 'Fiji Water' alvast een pak publiciteit op en ook fotomodel Kelleth Cuthbert -haar echte naam is Kelly Steinbach- kon haar tijdelijke internetfaam verzilveren in onder meer een rolletje in de Amerikaanse soap "Mooi en meedogenloos". Maar Cuthbert pikte het niet dat 'The Wonderful Company', het bedrijf achter het water, haar bekendheid nog meer uitbuitte door bijvoorbeeld kartonnen borden van haar foto als publiciteitsmateriaal te gebruiken en ze stapte dan ook naar de rechtbank. Maar het bedrijf laat niet met zich sollen, ook al blijkt dat op Cuthbert weinig indruk te maken.

Cuthbert had nochtans een contract ondertekend met het bedrijf, maar beweerde dat dit "een vals document was dat ze onder druk had moeten ondertekenen". Volgens dat contract zou het bedrijf voor 90.000 dollar de rechten van onder meer "de beeltenis" van het promomeisje verworven hebben. Maar Cuthbert wil nu volgens 'The Wonderful Company' meer geld, namelijk "bijna een half miljoen dollar" en dus stapte ook het bedrijf naar de rechtbank.

"Het is toch ironisch dat mevrouw Cuthbert nu in de handen bijt van degene die haar gevoed heeft, terwijl wij het toch zijn die haar de mogelijkheid gegeven hebben om optimaal haar 15 minuten-moment van roem te gelde te maken", luidt het in de aanklacht van 'The Wonderful Company'.

"Na het Golden Globes-evenement hebben we met Cuthbert een akkoord onderhandeld, een akkoord dat zij nu schaamteloos verbroken heeft. We hebben alle vertrouwen in de rechtbank, uitgaande van de degelijke reputatie die we opgebouwd hebben met het werken met talent."

Maar Cuthbert blijkt niet onder de indruk te zijn, zo liet ze via haar advocaat aan Buzzfeed News weten: "Het gaat hier duidelijk om een publiciteitsstunt van het bedrijf om zich te verweren tegen de onwettelijke praktijken die ze toepassen. Kelleth zal zich niet laten pesten door 'Fiji Water', of door de miljardairs die het bedrijf bezitten. Zij wil enkel wat haar toekomt en vindt dat het bedrijf geprofiteerd heeft van haar, zonder haar toestemming, en zonder haar daarvoor correct te betalen."

Meest gelezen