Tame Impala en Twenty One Pilots zijn eerste namen voor Pukkelpop 2019 

De affiche voor de 34e editie van Pukkelpop is niet meer maagdelijk blank: Tame Impala en Twenty One Pilots zijn de eerste headliners komende zomer. Later deze week worden er meer artiesten bekendgemaakt, laat Pukkelpop weten.

Vorig jaar lekte meteen de helft van de line-up van Pukkelpop uit, nadat vroegtijdig een affiche voor het festival circuleerde via sociale media. Deze week maakt de organisatie van het Limburgse festival met mondjesmaat de eerste namen bekend.

De Australische band Tame Impala, rond frontman en multi-instrumentalist Kevin Parker, komt op zaterdag 17 augustus naar Kiewit. Na 2010 en 2015 wordt dit het derde optreden van de band op Pukkelpop, maar de eerste show als headliner na passages in de Clubtent en de Marquee. De Amerikanen van Twenty One Pilots spelen op zondag 18 augustus. Net als Tame Impala wordt het voor hen de derde doortocht op Pukkelpop, en de eerste als headliner.

Dit jaar zal Pukkelpop voor het eerst van vrijdag tot en met zondag georganiseerd worden, in plaats van donderdag tot en met zaterdag. Inclusief de "openingsavond", die elk jaar iets grotere proporties aanneemt, loopt Pukkelpop 2019 van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus. De 34e editie van het festival gaat opnieuw door op de gekende festivalterreinen in Kiewit.  Meer festivalnamen en informatie over de indeling van het festivalterrein volgen later.

Meest gelezen