Videospeler inladen...

Ook tijdens avondspits nog hinder op spoorlijn Antwerpen-Noorderkempen-Breda

Het treinverkeer op de hogesnelheidslijn Antwerpen-Noorderkempen-Breda was omstreeks 16.45 uur nog steeds ernstig verstoord door het incident van vanmorgen waarbij een trein om een nog onbekende oorzaak voorbij een rood sein reed. Dat zegt de NMBS. Vanuit Nederland kunnen de treinen wel al opnieuw over de lijn rijden, maar vanuit Antwerpen zal er ook tijdens de avondspits nog flink wat hinder zijn.

Vanmorgen om 6.30u is een trein door een rood lichtsein gereden ter hoogte van Brecht. Daardoor is het treinverkeer tussen Antwerpen-Centraal en station Noorderkempen onderbroken.  Er zijn vervangbussen voorzien en er wordt zo snel mogelijk een andere treinbestuurder ter plaatse gestuurd om de trein weg te halen. De NMBS onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Om 6.30u negeerde een trein een rood licht op de spoorlijn tussen Antwerpen en het station Noorderkempen. In de trein zaten geen passagiers, er hoefden dus geen reizigers geëvacueerd te worden.

De trein die voorbij het rood sein reed, is intussen weggehaald. Volgens de NMBS is er echter ook sprake van schade aan de spoorinfrastructuur. Vanaf 19.15 uur zal er wel een pendeltrein kunnen rijden van Antwerpen-Centraal tot Noorderkempen. Alleen het stuk tussen Noorderkempen en Breda zal dan nog steeds niet kunnen worden bediend door treinen. Er blijven daar nog de hele avond vervangbussen rijden. Dat is tot 19.15 uur ook nog het geval tussen Antwerpen-Centraal en Noorderkempen.

De Beneluxtrein van Antwerpen naar Nederland rijdt al de hele dag via de gewone spoorlijn langs Roosendaal en stopt dus niet in Noorderkempen en Breda. Dat blijft voorlopig zo.

De NMBS onderzoekt nu waardoor de trein door het rood reed. "Het zou kunnen dat het sein te vroeg of te laat op rood sprong, maar het kan ook om een menselijk fout gaan", zegt Crols. "Dat zijn we nu aan het uitzoeken."  

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen