Zedelgemse nachtwinkeluitbater verjaagt overvaller

Een nachtwinkeluitbater uit Zedelgem heeft zich in de nacht van zondag op maandag van z’n meest moedige kant laten zien. Yassir Saleeh zou rond 0.30 uur net z’n winkel sluiten, toen een gemaskerde overvaller z’n zaak langs de Groenestraat binnenstapte. De man richtte meteen een wapen – wellicht ging het om een loodjesgeweer - op de uitbater en vroeg hem de inhoud van de kassa in een plastieken zak te doen. Die weigerde, waarop de overvaller een schot loste.

Yassir kon nog net wegspringen achter een stapel sixpacks van Jupiler die naast z’n toog stonden. De overvaller loste nog een tweede schot, waarop de nachtwinkeluitbater hem bekogelde met twee pakken bierblikken. Zijn belager had zich wellicht niet verwacht aan zo’n verweer en nam uiteindelijk de vlucht zonder buit.

De politie Het Houtsche was na tien minuten ter plaatse, maar kon geen dader meer vatten. Volgens het Brugse parket was ook maandagnamiddag nog geen verdachte opgepakt.

Meest gelezen