Academie in Wetteren verhuist definitief naar oude kousenfabriek

In Wetteren verhuist de afdeling Beeldende Kunsten van de Academie definitief naar de oude kousenfabriek Cordonnier. Tot nu toe was die verhuizing maar een tijdelijke maatregel. Maar de gemeente past haar planning nu aan.

In het oorspronkelijke Masterplan waren er plannen om de Academie voor Beeldende Kunsten een tijdelijk onderdak te geven in Cordonnier. Dat zou gebeuren in afwachting van een nieuwbouw voor de Muziek- en Tekenacademie. Die plannen worden nu dus bijgestuurd en de Academie voor Beeldende Kunsten verhuist permanent naar het gewezen fabrieksgebouw.

Muziek en Woord verhuist ook

De verhuizing moet tegen de start van het nieuwe schooljaar in 2020 rond zijn. En dan volgt meteen een nieuwe verhuisoperatie, want de afdeling Muziek & Woord zal dan haar intrek nemen in de huidige gebouwen van de Beeldende Kunsten. Die worden gerenoveerd. De gemeente kreeg zopas een subsidie van 261.000 euro voor de energiezuinige renovatie van dit gebouw.

Nieuw jeugdhuis?

Daarnaast loopt een onderzoek om in de kelderverdieping van Cordonnier een jeugdhuis en repetitieruimte onder te brengen. Na het verdwijnen van jeugdhuis Exixion staat een nieuwe groep jongeren te popelen om een nieuw jeugdhuis op te richten.

Meest gelezen