Sam Ooghe - JVK

Grootschalige politieactie bij clublokaal Hells Angels in Gentbrugge: vals alarm 

In Gentbrugge is de politie gisteren binnengevallen in het clublokaal van motorbende Hells Angels. Het ging niet om een geplande razzia, maar om een reactie op een oproep. Achteraf bleek dat de man die de politie belde, alles verzonnen had.

Zwaarbewapende agenten, een politiehelikopter die ingezet werd en het verkeer dat omgeleid werd: het was een grootschalige inval bij het clublokaal van motorbende Hells Angels in Gentbrugge. Rond 22 uur viel de politie binnen na een oproep. Een man had de agenten verwittigd dat hij verschillende geweerschoten had gehoord vanuit het clublokaal.

Tijdens de actie was de Brusselsesteenweg afgesloten en auto's die de afrit Gentbrugge namen, werden omgeleid. Rond half één was de actie afgelopen. De politie nam 11 mensen mee voor verhoor. In het lokaal zelf werd niks verdachts gevonden.

Daarop ging de politie de beller aan de tand voelen. De 44-jarige man uit Gent bekende dat hij de geweerschoten verzonnen had, en dat er niks aan de hand was. Hij is geen onbekende voor het gerecht, en zal vervolgd worden, zegt het parket.

Meest gelezen