Videospeler inladen...

Vier verdiepingen van hotel in New Delhi gaan in vlammen op: 17 doden 

Bij een brand in een hotel in New Delhi, in India, zijn zeker 17 doden gevallen. Vier anderen raakten gewond. Het hotel van vijf verdiepingen ging bijna volledig op in vlammen. Het staat in een toeristische buurt in het westen van New Delhi met veel winkels en goedkope hotels.

Vier verdiepingen van het Arpit Palace Hotel gingen op in vlammen, enkel de benedenverdieping bleef gespaard. Vijfentwintig brandweerwagens hielpen de brand te blussen. Wat de oorzaak is van de brand, wordt nog onderzocht. 

De hulpdiensten konden een dertigtal mensen redden uit het brandende hotel. Een van de hotelgasten werd wakker om 4 uur 's ochtends, omdat hij moeite had met ademen. "Toen ik mijn kamer verliet, hoorde ik "Help, help" in de aanpalende kamers", zegt hij aan persbureau AP.

Hij opende het raam en zag hoe het vuur in snel tempo aanwakkerde. "Na vijftien minuten was heel de kamer zwart." De man kon pas na een half uur gered worden, omdat de ladders van de brandweer zijn kamer niet konden bereiken.

(lees verder onder de foto)

AFP or licensors

Gebrekkige brandveiligheid

Het Arpit Palace Hotel staat in een buurt van de Indiase hoofdstad die populair is bij toeristen. Er zijn veel winkels en goedkope hotels.  

Die nemen het vaak niet nauw met de bouw- en veiligheidsvoorschriften. Het hotel had bijvoorbeeld vijf verdiepingen, terwijl het er maar vier mag hebben en had tegen de regels in een keuken op de bovenste verdieping. De brand in het hotel was "duidelijk het gevolg van nalatigheid", zegt een lokale minister.

Stadsdiensten in New Delhi doen regelmatig controles op het naleven van de bouwvoorschriften, brandveiligheid en evacuatieprocedures. Toch zijn die lang niet voldoende om de wijdverspreide inbreuken aan te pakken in New Delhi, een stad met 18 miljoen inwoners die aan hoog tempo uitbreidt.

Brandveiligheid is in India een groot probleem. Bij een brand eind vorig jaar in een ziekenhuis in Mumbai kwamen 8 mensen om het leven en raakten meer dan honderd mensen gewond.

AFP or licensors

Bekijk hieronder het verslag uit “Het Journaal”: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen