Eerste beelden van Will Smith als Geest in "Aladdin": wie is fan?

Afgelopen weekend verscheen de eerste trailer van "Aladdin", de live-action remake van de Disney-kaskraker uit 1992. Will Smith (50) kruipt in de huid van de Geest, en dat is niet de meest dankbare taak. Op sociale media zijn de meningen dan ook verdeeld.

Tijdens de Grammy-uitreiking afgelopen zondag kreeg het publiek de langverwachte trailer te zien van "Aladdin", de live-action remake van de succesvolle Disney-animatiefilm uit 1992. Mena Massoud en Naomi Scott kruipen in de huid van Aladdin en prinses Jasmine. Maar het is Will Smith als Geest die op sociale media de meeste commentaren krijgt.

En die zijn niet altijd even vriendelijk. "Will Smith als Geest spookt in mijn nachtmerries" over "Ik slaap niet meer en dat is de schuld van Will Smith" tot "Mijn drie wensen houden allemaal in dat ik Will Smith als geest niet hoef te zien."

(lees verder onder de tweets)

Al zijn er ook kijkers die Will Smith het voordeel van de twijfel geven. Het is niet makkelijk is om in de haast legendarische voetsporen van Robin Williams als Geest te treden. Williams gaf in de Disney-film uit 1992 stem aan de Geest en staat op die manier in veler geheugen gegrift. Williams kreeg een Golden Globe voor Beste Stem in 1993, hij overleed in 2014.

(lees verder onder de tweets)

"Geen concurrentie met Robin Williams"

Toen Disney eind vorig jaar de eerste foto's uit de nieuwe Aladdin-film vrijgaf, bekende Will Smith aan Entertainment Weekly dat het "altijd angstaanjagend is om dingen te doen die een iconische status hebben." Hij wilde bewust niet in concurrentie gaan met Robin Williams. "Hij maakte van de Geest een tijdloze versie van zichzelf, en ik wilde hetzelfde doen."

"Ik kreeg er vertrouwen in dat ik iets kon neerzetten als eerbetoon aan hem, maar dat wel muzikaal anders was." Smith zocht en vond naar eigen zeggen inspiratie in de succesrollen die hij in de jaren 90 speelde, onder meer in "Bad Boys" en "Fresh Prince from Bel-Air". Volgens regisseur Guy Ritchie is Smith's Geest meer vol van zichzelf, heeft hij een ego en is hij ijdeler.

"Aladdin" gaat in première op 24 mei.

Meest gelezen