Gaslek in Elsene: 6 gebouwen ontruimd, 230 kinderen geëvacueerd

In de Brusselse gemeente Elsene zijn een zestal gebouwen ontruimd na een gaslek aan de Elsensesteenweg. 230 leerlingen van een school werden opgevangen in een andere school in de buurt. 

De bewoners van de 6 gebouwen in de buurt van de Elsensesteenweg en het Fernand Cocqplein moesten hun huis uit. "De bewoners worden opgevangen in een zaal in de buurt, en krijgen daar warme dranken," verduidelijkte Ilse Van de keere van de politiezone Brussel Hoofstad - Elsene vanochtend aan de pers.

De gasmaatschappij had het lek al vrij snel kunnen dichten, maar heeft nog enkele uren nodig gehad om de situatie weer helemaal veilig te maken. Tot zo lang konden de geëvacueerden niet terug naar huis of naar school. Rond 11u30 was de situatie onder controle en werden de veiligheidsmaatregelen opgeheven.

Meest gelezen