"Ik kreeg dit keer kippenvel op mijn kippenvel!"

De 12 finalisten van "America’s got talent: the champions" zijn gekend en zij namen het gisteren tegen elkaar op in de definitieve eindstrijd om te bepalen wie nu de "echte kampioen van de talentenshow" is. De gedoodverfde favoriete is en blijft Susan Boyle, die niet alleen verraste tijdens de voorronde enkele weken geleden toen jurylid Mel B op de 'golden buzzer' drukte voor haar vertolking van "Wild horses" van The Rolling Stones. Ook nu haalde ze haar beste stemgeluid naar boven voor een nieuwe versie van "I dreamed a dream", het auditielied waarmee ze 10 jaar geleden "Britain’s got talent" en de harten van de hele wereld veroverde.

"Dit doet me terugdenken aan die vele jaren geleden. Ik kan me nog goed herinneren hoe walgelijk ik me gedroeg voor je gezongen had. Maar wat je dan toonde en wat er daarna allemaal gebeurd is. Dat was fantastisch en je bent een echte kampioene", reageerde jurylid Simon Cowell na het optreden van Boyle in deze finalewedstrijd, die verder beweerde "kippenvel op zijn kippenvel" gekregen te hebben. Boyle kreeg daarna een staande ovatie. Ze liet nog weten van elke seconde van deze nieuwe wedstrijd te hebben genoten. Wie uiteindelijk wint, zal volgende week bekendgemaakt worden.

Het laatste optreden van Boyle, dat al enkele dagen geleden op YouTube gepubliceerd werd, wist daar intussen bijna 1 miljoen views bijeen te sprokkelen. Het geeft kijkers in ieder geval de mogelijkheid het optreden nu en dat van 10 jaar geleden met elkaar te vergelijken. "De cirkel is rond", concludeerde de Britse nieuwswebsite Metro alvast.

Meest gelezen