Videospeler inladen...

Yasmine Kherbache (SP.A): "Geen enkele partij is immuun voor georganiseerde criminaliteit"

De aanpak van de georganiseerde criminaliteit in Antwerpen moet beter. Dat zei Yasmine Kherbache, die fractieleider is van SP.A in de Antwerpse gemeenteraad, in "Terzake". Vandaag is in Antwerpen een grote misdaadbende opgerold, die ook geïnfiltreerd was in de politie, de stadsdiensten, de haven en het bankwezen.

Antwerpen heeft een plan, het Stroomplan, om politie, fiscus en douane beter te doen samenwerken in de strijd tegen zware criminelen, maar dat plan is nog te veel theorie, zei Kherbache: "Het is zoals Jinnih Beels (nvdr. SP.A-schepen in Antwerpen) zei: ze delen nu al kopieerapparaten en koffiezetmachines, nu moeten ze ook nog informatie delen. Dat is natuurlijk cruciaal, het delen van informatie."

De bende die vandaag is opgerold, bleek ook stevig geïnfiltreerd in de politie, de stadsdiensten, de haven en het bankwezen. Een paar maanden geleden wees de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) al op het gevaar van infiltratie, maar De Wever maakte zich toen sterk dat politici van zijn partij zich niet zouden laten verleiden door misdaadbendes.

Nu blijkt dat Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam van N-VA ook in deze zaak genoemd wordt (naast die van de humanitaire visa), kreeg Kherbache de vraag of zij haar hand in het vuur zou steken voor iemand van haar partij SP.A ?  "Geen enkele partij is immuun voor de praktijken van georganiseerde criminaliteit. Daar moet je niet naïef over zijn. "

Bekijk hieronder het volledige interview met Yasmine Kherbache in "Terzake":

Videospeler inladen...

Drugs en geweld in Antwerpen, bekijk hieronder de reportage van "Terzake":

Videospeler inladen...

Meest gelezen