Parket neemt auto in beslag voor technisch onderzoek na dodelijk ongeval

Het parket heeft maandagavond alsnog beslist om een onderzoek in te stellen naar het dodelijke ongeluk van maandagmiddag om 16 uur in de Roeselarestraat in Zarren. Daarbij liet een 49-jarige kapster die in dezelfde straat woont het leven. De vrouw was getrouwd en had drie kinderen.

Eerder had het parket beslist om geen deskundige aan te stellen en geen extra onderzoek te voeren. Er waren immers geen derden betrokken bij het ongeluk. Maar omdat het om een bizar ongeval gaat, liet ze de Audi waarmee het ongeval gebeurde in beslag nemen. Er zal een technisch onderzoek op het wrak worden uitgevoerd om uit te sluiten of een technisch defect misschien aan de oorzaak van het ongeval ligt.

Het ongeluk gebeurde immers op een kaarsrechte baan en het ongeluk werd ook gefilmd door camerabewaking. Daaruit bleek al dat de vrouw voorafgaand geen (inhaal)manoeuvre had uitgevoerd, plots in een rechte lijn van haar rijvak afweek en zonder snelheid te minderen en zonder remmen op de auto-oplegger reed. De wagen boorde zich daarna onder het gevaarte. De vrouw had geen schijn van kans.

Verschillende andere pistes konden intussen uitgesloten worden: de vrouw heeft geen manoeuvre gemaakt vlak voor de crash, de vrouw was niet bezig op haar GSM want die lag uit in haar handtas in de wagen en de vrouw pleegde zeker ook geen wanhoopsdaad, dat blijkt uit gesprekken met haar familie. Momenteel zijn er dus slechts twee pistes meer: of de vrouw werd onwel of viel in slaap, of er was een technisch defect aan de wagen. Daarom werd de Audi alsnog in beslag genomen.

Meest gelezen