"Wat me nog meer verrast heeft, is dat de hele wereld ons met open armen heeft ontvangen"

Het was een primeur die kon tellen en nieuwsmedia omschreven de aanwezigheid van 2 mannelijke cheerleaders tijdens de Super Bowl ruim een week geleden dan ook als historisch. Er werd dus geschiedenis geschreven toen Napoleon Jinnies en Quinton Peron het terrein in Atlanta betraden om hun ploeg, Los Angeles Rams, aan te moedigen tegen de New England Patriots. De pioniersrol van Jinnies en Peron ging alvast wereldwijd niet onopgemerkt voorbij. Op nieuwswebsite Refinery29 keek Jinnies met veel trots terug op dit "historische moment".

De tijd dat cheerleaders "barbies met pompons" waren, ligt intussen al een tijdje achter ons. Cheerleaders zijn, zeker in de american football-competitie, vaak professionele dansers, die over een uitstekende sportieve conditie moeten beschikken.

Napoleon Jinnies: “Nadat ik samen met Quinton geselecteerd was voor het cheerleadersteam, was het bangelijkste gedeelte het antwoord op de vraag hoe het publiek zou reageren. Maar  de supporters hier in Los Angeles hebben ons niets anders dan liefde getoond. Zelfs toen we net voor de Super Bowl in dezelfde lift zaten als de spelers, kregen we reacties als: "Mijn vriendin is ronduit geobsedeerd door jou. We love you!" Wat me nog meer verraste: de hele wereld heeft ons met open armen ontvangen.”

“Er is geen groter podium ter wereld dan dat van de Super Bowl. Toen ik mijn eerste stappen op dat veld zette, besefte ik pas echt wat me overkwam. Op dat moment moest niemand applaudisseren of ons toejuichen. Nee, dit was een moment voor mezelf, waarbij ik dacht: “Dit is het!””

"Ik heb de afgelopen 10 maanden nauwelijks kunnen stilstaan bij het belang van dit optreden. Maar toen we dan in het vliegtuig zaten na de Super Bowl ben ik beginnen wenen. Wie had ooit kunnen denken dat dit me zou overkomen? Wie had ooit kunnen denken dat Quinton en ik geschiedenis zouden schrijven? Dat we een inspiratiebron voor de wereld zouden zijn? Het beroert me steeds opnieuw weer tot tranen als ik daaraan denk."

"Ik krijg nu boodschappen van jongens die ook aan audities voor cheerleader meedoen. Of van mannen die hun eigen ambities nu door ons zien gerealiseerd worden. Ons optreden betekent dus veel meer dan louter een optreden waaraan Quinton en ik deelgenomen hebben."

"Ik zal in ieder geval blijven dansen, zolang mijn lichaam het toelaat."

Meest gelezen