"Wie me kent, weet dat ik zoiets nooit met een hond zou doen"

Hartverscheurende beelden waren het voor iedere dierenliefhebber, toen midden vorige week een man nabij Lake Ming, een meer in Bakersfield, in de Amerikaanse staat Californië, zijn hond dumpte om vervolgens weg te rijden, terwijl de hond radeloos de man bleef achtervolgen. De beelden gingen onmiddellijk viraal, met wereldwijd verontwaardigde reacties. De man die de beelden gemaakt had, had het allemaal met zijn eigen ogen gezien. Maar Danny Powell, het zogenaamde baasje van de hond, kwam plots met een heel ander verhaal, die de beelden in een ander daglicht plaatsten.

Het waren volgende beelden van Stephen Silver die viraal gingen:

Maar uiteindelijk bleek de hond helemaal niet toe te behoren aan de autobestuurder -Silver gaf later toe dat hij op geen enkel moment gezien had hoe beiden, hond en zijn zogezegd baasje, samen uit de auto kwamen-, en werd de hond, die een straathond bleek te zijn, dus niet gedumpt.

Danny Powell op nieuwswebsite KGET: "Toen ik toekwam aan het meer, zag ik die hond, helemaal alleen. Ik vroeg me af wat die straathond daar aan het doen was. Ik ben dan uit mijn wagen gestapt en heb hem een paar snoepjes gegeven. Toen ik terug vertrok, volgde hij me en sprong hij even tegen de auto op. Hij was helemaal opgewonden. Ik vond het jammer, want het leek een brave hond te zijn."

Ik wens geen enkele hond toe dat hij door zijn baasje achtergelaten wordt

"Omdat hij me bleef volgen, ben ik opnieuw gestopt en uitgestapt. Op dat moment werden er beelden (door Silver, nvdr) gemaakt. Maar iedereen die me kent, die weet dat ik zoiets nooit met een hond zou doen. Ik ga naar Lake Ming om gezondheidsredenen. Een maand geleden heb ik een operatie ondergaan aan mijn nieren. Gaan wandelen maakt deel uit van het herstelprogramma."

Uiteindelijk werd de hond door medewerkers van een dierenasiel meegenomen. Die bezochten daarna ook de woning van Powell en konden daar concluderen dat de man nooit een hond had gehad. Dit werd ook door de buren van Powell aan KGET bevestigd. "Ik wens geen enkele hond toe dat hij door zijn baasje achtergelaten wordt", aldus Powell nog.

De hond, die de naam Anakin gekregen heeft, maakt het intussen goed en heeft een nieuw baasje gevonden. Silver liet intussen aan ABC News weten het jammer te vinden dat hij de video op sociale media gedeeld heeft.

Meest gelezen