Stakerspost nabij de Ghelamco Arena in Gent.

Auto rijdt in op stakerspost bij Ghelamco Arena in Gent: twee lichtgewonden, bestuurder vrijgelaten na verhoor

Bij een incident aan een stakerspost in Gent zijn twee gewonden gevallen. Nadat hij belaagd was door stakers, reed een automobilist er in op vakbondsleden die het verkeer hinderden. "Dat gebeurde moedwillig", zegt Matto Langeraert, woordvoerder van de politie van Gent.  De bestuurder is na verhoor vrijgelaten.

De bestuurder die woensdagmorgen nabij de Ghelamco Arena in Gent inreed op een stakerspost, heeft na verhoor mogen beschikken. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De man verklaarde dat hij in paniek raakte en in een reflex doorreed.

Het incident gebeurde rond 8.45 uur aan de Corneel Heymanslaan, zegt het parket. "Het stakingspiket stond over de gehele lengte van de rijbaan opgesteld. Bij mondjesmaat werden bestuurders doorgelaten, in die zin dat de nadars af en toe opzij werden gezet om het verkeer door te laten."

"Zo werd ook een Mercedes door een staker doorgelaten. Een politieman was getuige hoe dat voertuig daarop traag door het piket reed. Op een bepaald moment is blijkbaar verwarring en tumult ontstaan tussen de stakers over het al dan niet doorlaten van die autobestuurder. Daarop keerden de stakers zich tegen de bestuurder."

(Lees verder onder de foto van de bewuste auto.)

De bestuurder zou door het open raam van zijn wagen fysiek belaagd zijn, zegt persmagistraat An Schoonjans. "Daarop nam één van de stakers de deur van de auto vast en hield hij zich met de andere hand vast aan het open raam.

De bestuurder verklaarde door het tumult in paniek te zijn geraakt en in een reflex te zijn doorgereden. "De bestuurder heeft extra gas gegeven en heeft het bevel van onze collega’s genegeerd om te stoppen", vertelt politiewoordvoerder Matto Langeraert. "Hij heeft dan nog eens gas gegeven en is naar onze collega’s gereden. Waarop één van de agenten zijn wapen heeft getrokken. Dan is de auto wel tot stilstand gekomen."

De staker die zich aan de wagen vastgeklemd had, is op de grond terechtgekomen. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een check-up.

De stakers die rond de auto bleven staan en zich tegen de bestuurder keerden, werden weggeleid door de politie. De bestuurder werd meegenomen voor verhoor en kon na zijn verhoor beschikken. De precieze omstandigheden van het incident worden nog verder onderzocht, zegt het parket.

Bekijk hier het gesprek van VRT NWS met een ooggetuige: “Toen collega’s de bestuurder tegenhielden, reed hij nog iemand omver.”

Videospeler inladen...

Meest gelezen