ACV in Kortrijk staakt met wafelbak zoals in de Nero-strips

De christelijke vakbond ACV houdt deze voormiddag een ludieke stakingsactie op de parking van het winkelcentrum Ring Shopping in Kortrijk. De vakbondsleden bakken wafels. Symbolisch, hopend op een goede afloop, net zoals dat gebeurt op het einde van de verhalen van stripheld Nero. ACV deelt ook flyers en koekjes uit op de R8.

"Die actie is speciaal opgezet voor militanten die geen piket kunnen zetten", zegt Steven De Wit van ACV. "Voor de medewerkers die zeer verspreid werken. Mensen die werken met dienstencheques bijvoorbeeld, die kunnen niet fysiek aan een bedrijf staan. Op deze manier krijgen ook zij de kans om hun ongenoegen te uiten en andere mensen te informeren. De actie kan pas geslaagd genoemd worden als we hierna serieuzer genomen worden aan de onderhandelingstafel."

Rood licht? Koekjes!

De christelijke vakbond deelt ook flyers en koekjes uit aan autobestuurders op de R8, de ring rond Kortrijk. Je ziet de vakbondsleden daar opduiken aan de verkeerslichten.

Kortrijk, Ring Shopping, ACV, nationale staking

Meest gelezen