Videospeler inladen...

Advocaat verdachte van opgerolde Antwerpse misdaadbende: "Mijn cliënt heeft er niets mee te maken"

De man die genoemd wordt als mogelijke spilfiguur in de grote misdaadbende die opgerold werd door het Antwerpse gerecht, heeft naar eigen zeggen niets met de feiten te maken. Dat zegt zijn advocaat Kris Luyckx. De bende zou zich onder andere bezig houden met drugshandel en witwaspraktijken. De onderzoeksrechter heeft intussen veertien verdachten aangehouden, één iemand is vrijgelaten.

Maar liefst 15 mensen werden gisteren opgepakt door het Antwerpse gerecht. Dat voert een onderzoek naar een grote misdaadbende die zich onder meer zou inlaten met witwaspraktijken en drugshandel. De onderzoeksrechter besliste vandaag om 14 verdachten aan te houden. Onder hen ook een man die vroeger als hoofdplanner bij een containerterminal in de haven werkte. Daardoor werd hij er al vaker van verdacht mogelijk betrokken te zijn bij cocaïnetransporten. 

"Hij had een zeer belangrijke functie binnen dat havenbedrijf", verduidelijkt zijn advocaat Kris Luyckx. "Het was een zeer benijdenswaardige functie voor mensen met slechte bedoelingen. Hij was dan ook het slachtoffer van twee aanslagen of intimidatiepogingen. Maar hij heeft daar nooit op toegegeven en hij zegt dat hij dat ook nooit zal doen".

De verdachte werd onder andere in 2017 op straat neergeschoten. "Naar aanleiding van dat laatste incident, anderhalf jaar geleden, heeft hij beslist om een nieuwe job uit te oefenen. Niet meer in de haven. Hij heeft doelbewust gekozen om uit dat milieu te zijn."   

Dat de man gisteren opgepakt werd, was dan blijkbaar ook een totale verrassing. "Die man had een heel andere toekomst voor het oog", benadrukt Luyckx. "Hij wordt nu ingehaald door iets uit het verleden waarvan hij zegt ik heb daar niets mee te maken. En dat zal het onderzoek ook wel aantonen. Mijn cliënt heeft tot nu ontkend dat hij de spilfiguur is en wil dat ook uitdrukkelijk gezegd hebben."

En vanwaar dan de insinuaties dat de schietpartij in 2017 mogelijk een afrekening was? "Voor ons is dat nieuw. Waar die insinuaties vandaan komen weten we niet. Het enige positieve is dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de geweldfeiten tegen mijn cliënt, dat die geïdentificeerd kunnen worden." 

Bekijk hieronder het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen