Videospeler inladen...

Advocaat prins Laurent: "De prins overweegt om België te verlaten"

Prins Laurent overweegt om naar het buitenland te verhuizen als men hem hier blijft tegenwerken. Dat heeft zijn advocaat gezegd in "De afspraak". Concrete plannen zijn er echter nog niet.

Volgens Laurent Arnauts, de advocaat van prins Laurent, heeft de prins "het gevoel dat het leven hem hier heel moeilijk wordt gemaakt". "En ik denk dat hij werkelijk overweegt om ergens anders te gaan wonen indien zou blijken dat hier alle deuren worden dichtgegooid, zoals dat tot nu toe het geval is", zei Arnauts in "De afspraak".

"Men onderschat wat dat doet met een mens om jaar na jaar, eigenlijk meer dan dertig jaar, onder druk te staan. Op een bepaald moment wenst men aan die druk te ontsnappen." (lees voort onder de video)

Men onderschat wat het doet met een mens om zo onder druk te staan, meer dan dertig jaar lang

Laurent Arnauts, advocaat van prins Laurent
Videospeler inladen...

Arnauts verwijst met die "dichtgegooide deuren" onder meer naar het bebossingsproject van een vzw van prins Laurent in Libië. De prins had er tien jaar geleden een project opgezet om een deel van de Libische woestijn te bebossen. De Libische overheid zou dat project financieren, maar blies het akkoord een jaar later weer op. Laurent kon via een Brusselse rechtbank een schadevergoeding van de Libische autoriteiten bekomen (van 37 miljoen euro plus intresten, goed voor zo'n 50 miljoen euro), maar de Belgische regering weigert mee druk uit te oefenen op Libië om dat geld effectief te bemachtigen. (Ons magazine "Pano" deed het verhaal vanavond uit de doeken.)

Volgens Arnauts paste het Libische project van Laurent eigenlijk al in Laurents plannen om ons land te verlaten. Aangezien het een project van zo'n 15 jaar was, zou Laurent - indien het was doorgegaan - allicht voor die tijd naar Libië zijn getrokken. Zijn kinderen leerden zelfs al Arabisch, getuigde Laurent zelf in de "Pano"-uitzending. "Ik durf te denken dat dat Libische project daar in past. Dat Laurent dacht: ik ga naar landen waar ze me wel met open armen ontvangen", aldus zijn advocaat. Hij voegt er wel aan toe dat dat zijn persoonlijke interpretatie is. Nu het Libische project mislukt is, zijn er geen andere concrete plannen om naar het buitenland te verhuizen, wist de advocaat nog te vertellen.

Bekijk het volledige gesprek met de advocaat van prins Laurent uit "De afspraak":

Videospeler inladen...

Meest gelezen