Sign for my Future verzamelt 100.000 handtekeningen

Een week na de lancering heeft Sign for my Future, het burgerinitiatief dat oproept voor een krachtig klimaatbeleid, al 100.000 handtekeningen verzameld. Vooral ouders van jonge kinderen voelen zich aangesproken. Het succes toont volgens de intitiatiefnemers aan dat de klimaatkwestie wel degelijk leeft onder de bevolking

Vorige week startte een brede coalitie van burgers, bedrijven en middenveldorganisaties een online petitie. Daarin wordt een krachtig klimaatbeleid geëist. Intussen zijn al meer dan 100.000 handtekeningen verzameld.

Vooral ouders van jonge kinderen tekenen. "Dat is logisch,  want het gaat om de toekomst van onze kinderen", weten de initiatiefnemers. Maar Sign for my Future roept alle Belgen op om het initiatief te steunen: zo is de oudste ondertekenaar 86.

"Dit succes bewijst dat klimaat een thema is dat leeft onder de bevolking", aldus Sign for my Future. Donderdag vindt voor de zesde keer op rij een klimaatmars plaats.

Meest gelezen