Babykoala in Planckendael komt na half jaar uit de buidel

Begin juni werd een babykoala geboren in Planckendael, maar het diertje verbleef zes maanden in de buidel van mama. Pas nu laat hij zich zien aan de bezoekers.

Tin-Tookie

Koalamama Alinga beviel op 6 juni van een mannetje. Hij kreeg de naam Tin-Tookie. Met de babykoala is het aantal mannelijke en vrouwelijke dieren weer in evenwicht in het koalaverblijf. Koala Tin-Tookie heeft nog een zusje van een jaar en 5 maanden, Sassafras.

Onlangs kroop de kleine koala uit de buidel van z'n mama. De vertederende beelden kan je hieronder bekijken. 

 

Heel bijzonder

Koala’s zijn solitaire dieren en leven het liefst op hun ééntje, behalve dan wanneer het tijd is om te paren. Maar de mama en papa van Tin-Tookie kunnen niet uit elkaars buurt blijven. Alinga en Maka vormen een bijzonder, ijzersterk liefdeskoppel. Ze doen er dan ook alles aan om dicht bij elkaar te kunnen kruipen, ook al betekent dat dat ze uit hun boom moeten springen, met alle gevolgen van dien. Daar is kleine Tin-Tookie het resultaat van.

Meest gelezen