"Den otto" uit "Eigen kweek" is verkocht: "Ik had iets meer verwacht, maar ik kan ermee leven"

"Den otto" uit de Eén-serie "Eigen kweek" is gisteravond om 22 uur geveild voor 22.500 euro na een openingsbod van 8.000 euro. De oranje Opel Kadett van Frank Welvaert werd drie seizoenen lang gebruikt in de ­serie. Wie de rallywagen uit 1976 kocht, is nog niet geweten.

"Ik had er iets meer van verwacht, maar ik kan ermee leven", zegt de ondertussen voormalige eigenaar Nikolaas Seys uit Sint-Juliaan, een gehucht in Langemark-Poelkapelle. "Nu de serie afgelopen is, was dit het moment om de wagen te verkopen aan een zo hoog mogelijke prijs. Ik heb trouwens nog drie andere versies, omdat we alsmaar meer huuraanvragen kregen uit het rallymilieu."

Ook "Wietmobiel" geveild

Ook de ­Citroën AX, alias de "wietmobiel" uit het eerste seizoen van Eigen Kweek werd geveild aan 1.500 euro. "Dat is ook niet bijster veel, waarschijnlijk omdat deze minder bekend is. Ik vraag me ook af wie de kopers zijn, maar wellicht zullen we dat nooit weten."

Eigen Kweek, Sint-Juliaan, auto, verkocht

Meest gelezen