Gent wil de maximumsnelheid op de snelwegen verlagen

De stad Gent wil de snelheid op de E17 en E40 verlagen naar maximum 100 kilometer per uur. Op de ring rond Gent, de R4, wil de stad zelfs maar 90 kilometer per uur.

De snelheid op de E17 en E40 moet lager, vindt de Stad Gent. Zij wil dat er tot maximum 100 kilometer per uur wordt gereden. Ook op de volledige lengte van de R4, de ring rond Gent, wil zij maar 90 kilometer per uur. Volgens schepen Filip Watteeuw (Groen) geeft dat verschillende voordelen: "Lagere snelheid betekent minder kans op zware ongevallen. Het heeft ook een impact op het milieu, en op de luchtkwaliteit. Bij lagere snelheden is de uitstoot minder, en het heeft ook een impact op de geluidshinder. Op verschillende punten kunnen dus winsten geboekt worden."

De Stad Gent wil dat eigenlijk al vijf jaar, maar kreeg voorlopig geen toestemming van Vlaanderen. Nu is het aan het Agentschap Wegen en Verkeer en Minister Ben Weyts om te reageren op het verzoek.

Meest gelezen